Adresa ureda

Budačka ul. 12 53000, Gospić

Kontakt e-pošta

info@aprioriworld.com

Adresa ureda

Budačka ul. 12 53000, Gospić

Kontakt e-pošta

info@aprioriworld.com

Konferencija o poljoprivredi

Poljoprivreda povezuje

Jedan od glavnih problema s kojima se Hrvatska suočava, a koji usporava njezin gospodarski razvoj, jest smanjenje stanovništva te iseljavanje mladih ljudi. Ostanak ljudi u ruralnim područjima predstavlja najveći problem za Hrvatsku i njezin gospodarski razvitak. „LIČANKA“ je konferencija koja se organizira s ciljem okupljanja poljoprivrednika Ličko- senjske županije, koja je raznovrsna poljoprivrednim kulturama, ali je ipak je stvorila određeni identitet kroz svoje kulture. Sada je vrijeme da pod motom „inspiriramo poljoprivredu“ potaknemo javnu svijest o važnosti poljoprivrede za hrvatsko gospodarstvo, ali i omogućimo snažnije veze između poljoprivrednika, kompanija i političkih elita.

PROGRAM & PRIJAVA

SPONZORI

Pokrovitelj

Suorganizatori

Sponzor

Okupljamo poljoprivrednu zajednicu unutar poljoprivrede Ličko – senjske županije, kako bi bila konkurentnija i mogla kroz razmjenu praktičnih iskustava biti efikasnija. Važan faktor razvoja poljoprivrede u Lici se temelji na znanju, što predstavlja jedan od ciljeva ove konferencije.

Stoljećima se u Lici obitelji bave različitim kulturama, a posebice uzgojem krumpira, sira i stočarstvom, a u zadnjim desetljećima i pčelarstvom. Više nego ikada povezuju se poljoprivreda i turizam kroz obiteljska gospodarstva, što predstavlja potencijal razvoja poljoprivrede ovog kraja.

Poljoprivreda Like i njezin razvoj sve su bliže različitim inovacijama na području digitalne poljoprivrede. Nove investicije i neprestana edukacija na ovom području predstavljaju generacijski izazov. Povezujući digitalna rješenja i primjere iz prakse, želimo pružiti više našim sudionicima.

Razvoj Hrvatske poljoprivrede pa tako i one ličkoga područja, bazira se na smjernicama poljoprivredne strategije koju definiraju Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske i sve službe, ali i akademska zajednica koja neprestano istražuje i pruža rješenja u suradnji sa realnim sektorom.

FOTO PRIČA

PRIJAVA

1.10.2024. Sveučilište u Splitu

Skip to content