Adresa ureda

Ulica dr Franje Tuđmana 24i,
23000 Zadar

Kontakt e-pošta

info@aprioriworld.com

Adresa ureda

Ulica Ruđera Boškovića 31,
21000 Split

Kontakt e-pošta

info@aprioriworld.com

01.10.2024.

Sveučilište u Splitu
Ruđera Boškovića 31, 21000 Split

Konferencija o mediteranskoj poljoprivredi

Poljoprivreda povezuje

Jedan od glavnih problema s kojima se Hrvatska suočava, a koji usporava njezin gospodarski razvoj, jest smanjenje stanovništva te iseljavanje mladih ljudi. Ostanak ljudi u ruralnim područjima predstavlja najveći problem za Hrvatsku i njezin gospodarski razvitak. „LIČANKA“ je konferencija koja se organizira s ciljem okupljanja poljoprivrednika Ličko- senjske županije, koja je raznovrsna poljoprivrednim kulturama, ali je ipak je stvorila određeni identitet kroz svoje kulture. Sada je vrijeme da pod motom „inspiriramo poljoprivredu“ potaknemo javnu svijest o važnosti poljoprivrede za hrvatsko gospodarstvo, ali i omogućimo snažnije veze između poljoprivrednika, kompanija i političkih elita.

MISIJA I VIZIJA

MISIJA

U službi povezivanja poljoprivredne zajednice, nadogradnje znanja i razmjene iskustava mediteranskih poljoprivrednika, želimo kroz poljoprivrednu konferenciju „Dalmatinku“ neprestano povezivati, educirati te dati nove smjernice svima koji se bave ili će se baviti mediteranskom poljoprivredom.

VIZIJA

Postati središnji edukacijski događaj razmjene praktičnih znanja i inspiriranja poljoprivrede na području Dalmacije kao dio Mediterana.

PROGRAM & PRIJAVA

SPONZORI

Pokrovitelj

Suorganizatori

Sponzor

Okupljamo poljoprivrednu zajednicu unutar mediteranske poljoprivrede kako bi bila konkurentnija i mogla kroz razmjenu praktičnih iskustava biti efikasnija. Važan faktor razvoja mediteranske poljoprivrede temelji se na znanju što predstavlja jedan od ciljeva ove konferencije.

Stoljećima se na hrvatskim otocima obitelji bave različitim mediteranskim kulturama, a neki hrvatski otoci posvetili su se kozarstvu, ovčarstvu i stočarstvu. Više nego ikada povezuju se poljoprivreda i turizam kroz obiteljska gospodarstva što predstavlja potencijal razvoja mediteranske poljoprivrede.

Mediteranska poljoprivreda i njezin razvoj sve su bliže različitim inovacijama na području digitalne poljoprivrede. Nove investicije i neprestana edukacija na ovom području predstavljaju generacijski izazov. Povezujući digitalna rješenja i primjere iz prakse želimo pružiti više našim sudionicima.

Razvoj hrvatske poljoprivrede, pa tako i one mediteranske i otočne, bazira se na smjernicama poljoprivredne strategije koju definira Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske i sve službe, ali i akademska zajednica koja neprestano istražuje i pruža rješenja u suradnji sa realnim sektorom.

FOTO PRIČA

PRIJAVA

Skip to content