Adresa ureda

Florijana Andrašeca 18a,
10000 Zagreb

Kontakt e-pošta

info@aprioriworld.com

Adresa ureda

Florijana Andrašeca 18a,
10000 Zagreb

Kontakt e-pošta

info@aprioriworld.com

Misija i vizija

MISIJA I VIZIJA

MISIJA

Svakodnevno povezujemo poljoprivrednu zajednicu s ciljem inspiriranja poljoprivrede.

VIZIJA

Želimo kroz „Inspiriramo poljoprivredu“ govoriti o mogućnostima različitih poljoprivrednih grana, sektora kako bi pokrili sva teritorijalna područja Republike Hrvatske povezujući istu sa dionicima međunarodne poljoprivredne zajednice.

Zašto inspiriramo poljoprivredu?

Nakon analize percepcije poljoprivrede na teritoriju Republike Hrvatske Danijel Koletić kao inicijator i autor koncepta “Inspiriramo poljoprivredu” zaključio je da se o poljoprivredi stvorila, kroz medijsku, ali i javnu percepciju, negativna slika o stanju hrvatske poljoprivrede koja se iza te slike razvija neprestano zahvaljujući nasljedstvu, ljubavi ili inovativnim idejama pojedinaca koji su se odlučili zakoračiti u svijet poljoprivredne zajednice.

 
Različite poljoprivredne politike, smjernice i interesi pozicionirali su poljoprivrednika u vrtlog različitih procedura, a mnogi poljoprivrednici izgubili su motivaciju za novo stvaranje. Različitosti generacija i nedovoljna komunikacija, nove metode poslovanja te razvoj tehnologije mijenjaju poljoprivredu kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Digitalna poljoprivreda, demografska struktura, neriješeni status poljoprivrednih zemljišta, godištem stara poljoprivredna nacija daje nam nove mogućnosti i nove smjerove. Zbog svega toga, Danijel Koletić odlučio se je pod motom “Inspiriramo poljoprivredu” okupiti različite ciljane skupine unutar poljoprivredne zajednice s ciljem zajedničkog napretka. Platforma “Inspiriramo poljoprivredu” okuplja kroz sve svoje projekte predstavnike akademske zajednice, izvršne vlasti, međunarodnih institucija, različitih poljoprivrednih zajednica, mladih i iskusnih poljoprivrednika, predstavnika medija, a sve s ciljem kako bi kroz zajedničku razmjenu informacija, znanja i iskustava otvorila sva pitanja s ciljem još uspješnijih i učinkovitijih procesa za razvoj i konkurentnost hrvatske poljoprivrede.


“Inspiriramo poljoprivredu” moto je koji povezuje konferencije različitih tematskih sadržaja koje prate aktualne poljoprivredne politike, ali i različite poljoprivredne kulture koje ovise o geografskom podneblju, povijesnoj tradiciji i mogućnostima. Naši projekti šalju jasnu poruku o informiranju, razmjeni iskustava i praksi, ali i investiranju unutar poljoprivrednih zajednica. Posebno inspiriraju kroz iskustva i ideje mladih poljoprivrednika okupljajući studente, ali i učenike srednjih škola kao fokus budućnosti hrvatske poljoprivrede. Povezani zajedno kroz Agro StartUp, Dalmatinku, Slavoniku, Ličanku i Digitalnu poljoprivredu inspiriramo poljoprivredu.


S radošću Vas očekujem na jednoj od poljoprivrednih konferencija i želimo da se aktivno uključite kroz Vaša pitanja, sugestije ili komentare kako bi bili još bolji i učinkovitiji pod motom “Inspiriramo poljoprivredu”. Samo kroz dvosmjernu komunikaciju možemo ostvariti boljitak hrvatske poljoprivrede.
Dobro došli, sa radošću Vas očekujemo!

Apriori World tim

ORGANIZATOR

Kao što se svijet neprestano transformira te svi zajedno neprestano učimo, tako to činimo i mi u agenciji Apriori World kroz dvosmjernu komunikaciju, povezani smo u pokretu, neprestano stvaramo i nadograđujemo vrijednosti naših korisnika i usluga te percepcije pod našim sloganom: ”Savršeno povezani”. Naša priča započinje prije 34 godine kada smo se fokusirali na projekte vezane za upravljanje događajima. Organizirali smo kako nacionalne tako i svjetske događaje: „Golf prvenstvo Hrvatske’“, „WTA Croatia Ladies Open“, „Eurovision song contest winner tour“ (Rajko Dujmić), „Festival zabavne glazbe Split 97“, „Supermodel of the World -Croatia“, „Web award ME“, „FIBEP World Media Intelligent Congress“, „100 years of Castrol“, „F1 World h20“, „World congress of post“, „International PRO PR Conference“ i druge lokalne događaj koji su organizirani na različitim lokacijama: Doha, London, Zagreb, Dubrovnik, Split, Mokrice. Posebno želimo istaknuti da smo 15. 1. 1992. godine , organizirali humanitarni koncert Hrvatska djeca Hrvatska budućnost u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ gdje se prikupilo u jednoj noći 400.000 EURA za 36-ero djece koja su u Hrvatskoj izgubila oba roditelja.


Producirali smo televizijske emisije na nacionalnim i privatnim televizijskim kućama: 1993., 1995., 1996., surađivali s diskografskim kućama kroz projekte vezane za produkciju nosača zvuka, glazbenika Rajka Dujmića eurovizijskog pobjednika, Nine Badrić, Davora Radolfija, Božićnog koncerta u Hrvatskom Narodnom Kazalištu. Možemo reći da smo stvarali temelje za organiziranje Međunarodnih događaja u našoj regiji. Sudjelovali smo u lansiranju prvog hrvatskog tjednika Gloria, političkog magazina Nacional te u poslovnom pozicioniranju poslovnog dnevnika Dnevnik poslovnih novina u Hrvatskoj.


Nakon upravljanja događajima, započinjemo se baviti intenzivnije i procesima upravljanja komunikacijama od odnosa s medijima, korporativnog komuniciranja, brand managementa, procesima društvene odgovornosti, korporativne filantropije, javnim odnosima, a u posljednje vrijeme definiramo i strateške procese u digitalnom ekosustavu povezujući analogno i digitalno kroz naše savjetovanje. Posebno želimo istaknuti i projekte kriznog komuniciranja od kojih možemo izdvojiti upravljanje krizom na sljedećim projektima:
HIPP dječju hranu-Njemačka, PFANNER sokovi- Austrija , Bilfinger- berger-Njemačka , Vlada Crne Gore, Calcit –Slovenija , Hit Nova Gorica- Slovenija i Crna Gora, Bayer-farmaceutska kompanija-Bosna i Hercegovina , Barwa Holding- Qatar, Ajans Press-Turska, Cammeo taxi- Hrvatska, Telemach- Srbija, AWT- Hrvatska, ali i slučaj ”Slavonski Brod grad na dražbi” na Vrhovnom sudu – Hrvatska, samo su neki od studija slučajeva upravljanja krizama koje potpisujemo kao agencija.


Utemeljitelj i direktor agencije, Danijel Koletić, autor je projekata: „Hrvatska ulica slavnih“- Croatian walk of fame, „Top stipendije za top studente“, projekta „Inspiriramo poljoprivredu“, Međunarodne konferencije za odnose s javnošću „PRO PR conference“, konferencija o komunikaciji u javnoj upravi „Focus conference“, ali i Youth Business World Entrepreneurship programme programa koji se sprovodi pod nazivom Youth Business Camp kojeg podržava i Global Entrepreneurship Week iz Washingtona i World Innovation and Change Management Institute, edukacijsko franšiznog modela.
Područja naših aktivnosti temelje se na strateškom savjetovanju koje definira poslovni razvoj, upravljanje ugledom i boljim pozicioniranjem. Naše aktivnosti sprovodimo na nacionalnom, regionalnom i globalnom nivou.

 
Posebno smo ponosni što smo već pune tri godine glavni savjetodavni ured Harvard Medical School, PGME za teritorije Europe, Bliskog istoka i Zapadne Afrike. Našu suradnja sa Europskom bankom za obnovu i razvitak (European bank of reconstruction and development) započeli smo prije 7 godina za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku, a, od 2021. godine i ugovoreni savjetnici United Nations Development Programme- UNDP.

 
Ugled se ne kupuje, ugled s stvara. Percepcija je sve, teško ju je stvoriti baš kao i emocije u procesu brendiranja a još teže zadržati. I ugled i percepcija imaju svoje mogućnosti u skladu sa vizijom baš kao i sa strateškim narativom. Zato je potrebno analizirati, nadograditi komunikacijske procese koji u konačnici utječu na poziciju unutar tržišta i ciljnih javnosti i stvaraju profit. Zajedno uvijek možemo više. Ponosni smo na naše uspjehe unutar naše zajednice i područja djelovanja.


Posebnu pozornost pridajemo društvenoj odgovornosti. Od samog početka pa do danas, prikupili smo kroz različite projekte 1.2 milijuna eura što je prepoznala i Svjetska organizacija za odnose s javnošću- IPRA te Ujedinjeni narodi koji su nam dodijelili priznanje ”Golden Globe Contribution Award 2020” za globalni cilj održivog razvoja broj 10., smanjene nejednakosti, u sjedištu Ujedinjenih Naroda u Beču za naš rad na projektu socijalnog poduzetništva, ”Sapuni s točkicama” Udruge slijepih Zagreb za koju smo volontirali punih 7 godina, postavljajući koncept samog branda, komunikacijsku strategiju i prikupljanje financijskih sredstava. Baš kao što smo to radili i za fondaciju prvog hrvatskog nobelovca Lavoslava Ružičke u Vukovaru gdje je kroz 5 godina prikupljeno više od 500.000 eura kroz različite oblike donacija.


Što se tiče našeg iskustva u sportu, želimo istaknuti da smo promovirali u košarkaškom centru: ”Dražen Petrović”, film o Draženu Petroviću u režiji Jakova Sedlara, upravljali projektima organizacije četvrtog dvoranskog hrvatskog prvenstva u tenisu 1994.godine. ”WTA” 1975.00 dolara, ”Croatian lady’s open” 1995. godine, organizacija ”Gol” prvenstva Hrvatske, na igralištu u Mokricama 1995. godine. Vodili smo press centar ”Samsung Nation Cup”, konjičke utrke na zagrebačkom hipodromu 2006. i 2007. godine, a naše prvo iskustvo bilo je odnosi s medijima svjetskog prava u tajlandskom boksu Branka Cikatića 1993. godine.

 
Smatramo da je uključivanje različitosti jedan od ključeva boljeg razumijevanja komuniciranja koje utječe na uspjeh te da jedino zajedno možemo ostvariti ciljeve za koje je ponekad potrebno vrijeme i strpljenje. Zato smo prikupljali donacije za Udrugu slijepih Zagreb i otvorili Centar digitalne pismenosti za slijepe i slabovidne osobe kako bi i oni bili bliže digitalnoj transformaciji i kako bi im život bio u digitalnom dobu prihvatljiv i normalan te je u skladu s tim, naša agencija, prva u Europi u kategoriji agencija 2017. godine, bila programirana prema WCAG web content accesibility guidelines standardu namijenjene za osobe s posebnim potrebama.

Naša iskustva u suradnji sa organizacijama područja javne uprave su različitog spektra djelovanja i aktivnosti. Izdvojili smo samo neke od: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, formiranje odjela za odnose s javnošću, priprema strateških aktivnosti, provedba istih i mentoriranje provedbe, grad Slavonski Brod, definiranje komunikacijske strategije, Pučko otvoreno učilište Samobor, Samoborski Fašnik, Samoborske glazbene jeseni, nacionalno pozicioniranje događaja, grad Maribor, Slovenija, strateško savjetovanje ureda gradonačelnika, međunarodni odnosi, grad Crikvenica 125 godina organiziranog turizma i drugi.

 
Vjerujemo u dosljednost, upornost, znanje i iskustvo, vjerujemo da samo uz prihvaćanje promjena i neprestanu prilagodbu i učenje možemo opstati, a da kreativnim komunikacijskim savjetima i rješenjima, korisnici naših usluga mogu ostvariti u dvosmjernoj komunikaciji s nama svoje ciljeve i viziju za što je potrebno ponekad vrijeme, zajedno poštujući planetu zemlju.

 
Zajedno povezani s „Apriori World“, kroz različite projekte stvaramo i nadograđujemo identitete organizacija unutar privatnog i javnog sektora, kompanija, zajedno s vrijednostima kojima posvećujemo pozornost: povjerenje, iskrenost, integritet, uspjeh, ponašanje i ljudi kao pokretači svega. Prateći promjene usmjeravamo, nadograđujemo naše aktivnosti a samim time i procese kroz savjetodavne smjernice.

Više o nama možete pročitati na: www.aprioriworld.net.

Utemeljitelj

„Povezivanje stvara prosperitet“
DANIJEL KOLETIĆ

Danijel Koletić započeo je svoju karijeru kao izvršni producent eurovizijskog pobjednika Rajka Dujmića, a koncertom „Hrvatska djeca, hrvatska budućnost“ koji potpisuje kao izvršni producent, organizator u konceptnoj dvorani Vatroslav Lisinski 15. siječnja 1992. godine na kojem je prikupljeno otprilike 400 000 eura, postao je prepoznatljiv unutar Hrvatske. Nakon toga na mjestu direktora potpisuje organizaciju događaja: „Izbor supermodela Hrvatske“, četvrto prvenstvo Hrvatske u golfu, „WTA Croatia Ladies Open“ (175 000 $ vrijednost turnira) te direktor splitskog festivala na Prokurativama. 

Također od strane David Game College Group imenovan je za direktora Londonske škole za odnose s javnošću u Republici Hrvatskoj. Sudjelovao je u lansiranju tjednika Gloria, Nacional, poslovnom repozicioniranju prvih poslovnih dnevnih novina Poslovni tjednik, bio je član producentskom tima najgledanijeg dječjeg televizijskog showa Turbo Limach te autor i voditelj emisije „Nedjeljni ručak“ na Otvorenoj televiziji Zagreb. Potpisuje brojne projekte na području pozicioniranja, brendinga, od lansiranja acidofila za Dukat mliječnu industriju, lansiranja Shiseido kozmetike, Nikola Tesla cookies i brojnih drugih. Upravljanje krizama njegova je uska specijalnost; Slavonski Brod grad na dražbi na Vrhovnom sudu, Hipp kašice za djecu, Telemach, Bayer farmaceutska kompanija, Poli salama, HIT Nova Gorica, Pfanner sokovi, proces prodaje Agrokor dionica, samo su neki od projekata kriznog komuniciranja. 

Utemeljio je odjele za odnose s javnošću i definirao te izvodio komunikacijsku strategiju privatizacija Đuro Đaković montaže te izgradnje tvornice kalcitnih punila u Gospiću. Na području javnih odnosa bio je glavni strateg u promjeni triju zakona: Zakon o prikupljanju otpada, Zakon o stipendiranju te Zakon o autorskim pravima i srodnim pravima u digitalnom dobu. Autor je projekata „TOP stipendije za TOP studente“, „Hrvatske ulice slavnih“, međunarodne „PRO PR konferencije“, „PRO PR Globe Awards“ kao i projekt „Inspiriramo poljoprivredu“. Danijel Koletić od 2016. godine fokusiran je na usluge strateškog savjetovanja. Certificiran je konzultant Europske banke za obnovu i razvoj, konzultant je Harvard Medical School PGM za Europu, Bliski Istok i Afriku. U suradnji s Inoue Public Relations savjetuje u Japanu klijente te agencije. Radio je na konzultantskim projektima za Doha, Q Post, Qataru, Woqod. U Istanbulu surađivao je konzulatski na transformaciji AJANS Press. Organizirao je i brojne druge događaje. Dobitnik je nagrade Ujedinjenih Naroda i IPRA za 2020. godinu za globalni cilj održivog razvoja broj 10 „Smanjenje nejednakosti“.

Skip to content